COŚ NA ZĄB

Ostatnio mijał mi i mojemu mężczyźnie kolejny wspólny miesiąc.. Ten czas tak leci, że nie zdążyłam się obejrzeć a już ponad rok i siedem miesięcy jesteśmy razem. Były wzloty i upadki jak to w każdym związku, ale mimo wszystko zawsze RAZEM ! Możemy liczyć na siebie w każdej sytuacji nie ważne czy jesteśmy pokłóceni czy nie. Przed związkiem spory czas się przyjaźniliśmy, byliśmy nierozłączni jak dwie papużki. Wszędzie razem, wiedzieliśmy o sobie wszystko, dosłownie wszystko. Nastał taki czas gdzie chyba sami nie wiedzieliśmy czy traktujemy się jak przyjaciele czy jak kogoś więcej..Jednak nie było po co ukrywać swoich uczuć bo oboje zdecydowaliśmy się zrobić krok w przód...Zastanawiam się jak człowiek  może być ślepy, żeby nie dostrzec prawdziwej miłości kiedy ona jest tuż na wyciągnięcie ręki..Ludzie nie zdają sobie sprawy, że czasami to czego potrzebują mają podstawione pod nos..

Z okazji naszego kolejnego miesiąca zaproponowałam Łukaszowi, że zrobię coś dobrego na obiad, więc musiałam się postarać i wymyślić coś czego jeszcze nie jedliśmy. Oczywiście wiązało się to z pewnym ryzykiem- czy będzie to zjadliwe..?  :) Znalazłam w internecie przepis na pierś kurczaka z serem cheddar i szynką parmeńską. Stwierdziłam, że może mu to zasmakować:) Niestety w sklepie nie dostałam szynki parmeńskiej więc kupiłam zwykły boczek.

Składniki:
# pierś z kurczaka( ile potrzebujemy)
# ser cheddar bądź zwykły ser
# szynka parmeńska lub boczek
# por
# miniaturowe marchewki(ja pokroiłam zwykłą w cienkie plastry)
# pomidorki koktajlowe
# sól i pieprz
# oliwa z oliwek(może być olej) - jedną łyżkę
# jeśli lubicie to można dodać czarne oliwki

Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Następnie rozcinamy ją na wzdłuż na dwie części i posypujemy solą oraz pieprzem. Ser kroimy na cienkie plastry i wkładamy do środka piersi, którą następnie "zamykamy". Każdą pierś zawijamy w plaster szynki(boczku) i wstawiamy na kilka minut do lodówki.
Por umyć i pokroić w plastry. Do naczynia żaroodpornego wkładamy pomidory,por i na koniec marchewki. Całość polewamy oliwą z oliwek bądź jedną łyżką oleju i posypujemy solą. Następnie na warzywa układamy pierś z kurczaka. Piec w piekarniku w 220 stopniach przez około 30 minut.












Dałam radę, Łukaszowi smakowało więc plan się sprawdził, oczywiście do tego były serwowane frytasy :) 

Jeśli macie jakieś pomysły co mogę zrobić na następną okazję to czekam na Was w komentarzach, buziaki. :*

4 komentarze:

  1. Czekam na post na temat Twojej diety, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie mam diety tak na dobrą sprawę :) Staram się jeść zdrowo, co trzy godziny i pięć-sześć posiłków dziennie :) Przestałam jeść słodycze, slodzic kawę czy herbatę i pije więcej wody zamiast słodkich napojów. Jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz:) Pozdrawiam :*

      Usuń
  2. dodawaj posty o swoich treningach, może jakieś ciekawe posiłki, inspiracje, motywacje do ćwiczeń itp :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na dniach pojawi się wpis o ćwiczeniach :) Zapraszam do śledzenia.

      Usuń

Copyright © 2014 ARIELKA LIFESTYLE , Blogger